Jong in Halle

Je kind inschrijven in een basisschool


Je kind inschrijven voor het basisonderwijs ?‍?? Eerst online aanmelden!?


Is jouw kind geboren in 2019 en mag het volgend schooljaar voor het eerst naar school? Of wil je kind van school veranderen? Dan moet je het eerst aanmelden via het centraal aanmeldingsregister (CAR).

Lees meer

Speelplein Joepie opent zijn deuren in de paasvakantie!

Speelplein Joepie zal naar goede traditie zijn deuren openen in de paasvakantie!  Door het coronavirus moeten er wel maatregelen getroffen worden om de veiligheid en gezondheid van de kinderen te garanderen. De organisatie deze paasvakantie zal er dus wat anders uitzien dan normaal.

Algemeen:

Er worden 4 bubbels gemaakt van maximaal 25 personen per bubbel
Deze bubbels beperken we in leeftijd van 3 (geboren voor 5 april 2018) tot en met 12 jaar (geboortejaar 2009).

Inschrijvingen:

Voorinschrijvingen starten:

Lees meer

Halle blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen.

Lees meer

Webinar “Ik verveel mij”

Wat betekent spelen voor kinderen? Waarom is spelen belangrijk? Hoe kan je spel bij je kind stimuleren en wat is je rol als (groot)ouder hierin? En vooral hoe kan je hiervoor tijd en ruimte maken? Verruim je speelervaring en leer ook hoe je zelfs met simpele materialen kinderen kan prikkelen, zowel binnen als buiten.

Deze webinar vindt plaats op Maandag 15 maart 2021 om 20u en wordt begeleid door Amke Bailleul of Bart Straetman (speelconsulenten bij Speelmakers cvba).

Lees meer

De paasvakantie belooft voor tieners een vakantie vol creatieve en ontspannende kampen

Tienerwerking Swap en Villa Basta slaan de handen in elkaar met een cool aanbod voor tieners:

 

DJ’en en producen - 6, 7 en 8 april in JC De Kazerne (9u-16u)

We duiken in de wereld van de elektronische muziek. Tijdens deze driedaagse leer je de basics van beatmaking, draaien, scratchen en vocals opnemen.

Aan het einde van deze workshopreeks weet je alles wat je moet weten om je eigen tracks te maken.

deelnameprijs: 75 euro

Lees meer

Wachtpost Kinderartsen

De pediatrische wachtpost is bereikbaar op onderstaand nummer voor dringende gevallen wanneer je eigen kinderarts je niet kan ontvangen. Je kan bij de wachtpost terecht van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00 en in het weekend van 9.00 tot 12.00.

Daarnaast kan je terecht op de spoeddienst van het ziekenhuis AZ Sint-Maria Halle (Tel: 02/363.65.10).

Lees meer

Penseelstreken Zomer 3 - 2020

20/07/2020

Deze week schilderen we niet alleen netjes met penseel en verf, maar worden we een bengel met guitige penseelstreken!Daarom blazen we inkt in het rond, schilderen we met zand, lijm en gips en mengen we een landschap op ons blad in verschillende kleuren. Via een pallet van technieken en materialen maken we de leukste schilderijen. We proeven van verschillende kunstenaars met elk hun eigen ...

Lees meer

Pagina's